Biotona matcha 80gr Beginners
Een olijfgroene, verfijnde groene thee met een licht bittere smaak
Afkomstig uit Japan van biologische teelt
Exclusief gemaakt van jonge theeblaadjes
Traditioneel geoogst in begin Mei (de eerste oogst)
Met de hand geplukt, na een overschaduwing van 3 weken
Beginner’s Matcha is ook erg geschikt voor gebruik in de keuken
Gebruik:
Vers, liefst zacht gefilterd water aan de kook brengen.
Het water laten afkoelen tot circa 80°C
Doe 1 tot 2 g theepoeder (2 bamboelepels of ½ theelepel; naar eigen smaak) in een kommetje en begiet het met het water (70-100 ml).
Klop de thee ca. 15 seconden met een bamboe whisk tot een schuimige vloeistof.
Dit is echter niet de enige manier om te genieten van de Biotona theepoeders...
Drink je Matcha eens zoals in Japan puur met ijskoud water of “on the rocks”.
Verder zijn er eindeloze mogelijkheden...
Je kan het toevoegen aan je favoriete smoothie of shake of warm drankje.
Je kan het in ijs verwerken, in gebak of in warme gerechten en zelfs in kruidenmixen!
Koel, droog en in het donker bewaren.
Ingrediënten:
Matcha groene thee* (Camellia sinensis) (100%) uit Japan.
*biologische teelt